Wat doet een bedrijfscoach?

Samen met een bedrijfscoach wordt er gekeken naar verschillende doelen die je wilt behalen met je organisatie of team en de weg daarnaartoe. Niet alleen wordt er gewerkt aan het behalen van dit doel, maar wordt er ook gekeken naar interne factoren, zoals werksfeer, stressniveau en bedrijfsstructuur. Doelen behaal je niet alleen en een bedrijfscoach kan de verbindende schakel vormen op weg naar succes.

Waarom een bedrijfscoach inhuren?

Werken met een bedrijfscoach brengt vele voordelen met zich mee. Omdat een bedrijfscoach een externe partij is, kijkt de bedrijfscoach met een frisse blik naar het team en de organisatie. Het is goed om eens te kijken van het beginpunt. Zo kun je conflicten tegenkomen die eerder niet zijn opgevallen. Deze conflicten zorgde er misschien wel voor dat doelen niet behaald werden. Daarnaast komen er nog veel meer voordelen kijken bij het inhuren van een bedrijfscoach. Hieronder een aantal van die voordelen benoemd: 

  • Een bedrijfscoach helpt focus te houden op weg naar de te behalen doelen
  • Kwaliteiten van werknemers en werkgevers worden nog eens goed onderzocht, zodat ze effectief kunnen worden ingezet. 
  • Werknemers halen meer plezier uit hun werk, omdat ze doen waar hun kwaliteiten goed naar voren komen.
  • Remmende factoren binnen de organisatie worden aangepakt
  • Alle neuzen dezelfde kant op. Dat zorgt niet alleen voor de juiste resultaten, maar ook voor een goede sfeer onderling.
  • De organisatie begint te groeien en cijfers beginnen te stijgen.

Waar moet een bedrijfscoach aan voldoen?

Een bedrijfscoach is vaak iemand die uit het bedrijfsleven komt. Vaak hebben ze een eigen onderneming of hebben ze aan het hoofd gestaan van een organisatie. Dat wekt natuurlijk direct vertrouwen op. Maar niet alleen de achtergrond van een bedrijfscoach is belangrijk. Ook moet de bedrijfscoach passen in het team of de organisatie. Pas als er een goede klik is tussen bedrijfscoach en werknemers, kunnen er doelen worden opgesteld en behaald. Een professionele bedrijfscoach hoeft echter niet uit het bedrijfsleven te komen. Het kan ook voorkomen dat de bedrijfscoach al enkele jaren in het vak zit en al met veel verschillende soorten organisaties heeft gewerkt. Al doende leert men. Keur een bedrijfscoach daar ook niet direct op af. 

Het is goed om vooraf al wat doelstellingen voor jezelf, het team of de organisatie te bepalen. Bij het zoeken naar een bedrijfscoach zul je merken dat wanneer je al wat doelen voor jezelf hebt opgesteld, je concretere antwoorden zult krijgen. Niet iedere bedrijfscoach is gespecialiseerd in hetzelfde vakgebied en je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe bedrijfscoach samen met jullie de doelen weet te behalen. Vaak kun je aan het gesprek al afleiden wat iemand voor je organisatie kan betekenen, hoe diegene de doelstellingen wil gaan bereiken en wat hij daarbij van het team en de organisatie verwacht.

Bedrijfscoach Jacco van Beek

Ben je dus op zoek naar een bedrijfscoach die al jarenlang in het vak zit? Die met veel verschillende soorten organisaties in aanmerking is gekomen en die naast het coachen ook zorgt voor het welzijn van de werkgevers en werknemers? Dan ben je bij Jacco van Beek aan het juiste adres. Jacco van Beek is een getrainde coach die samen met de organisatie en het team concrete doelen opstelt. Hij is proactief tijdens het proces en doet er alles aan om die doelen ook te bereiken. Naast het behalen van de doelen, houd Jacco van Beek ook de werknemers nauwlettend in de gaten en trekt hij op tijd aan de bel als hij ziet dat iemand de lat steeds hoger legt voor zichzelf. Het welzijn van de werknemers staat op de eerste plaats, want voorkomen is beter dan genezen.

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek