Een burn-out voorkomen als werkgever

De cijfers liegen er niet om! Steeds meer werknemers vallen uit met burn-out klachten. Als werkgever wil je er alles aan doen om verloop en verzuim te voorkomen. Hoe houd je een werknemer gelukkig in het werk wat ze doen en op welke wijze moet je ingrijpen als dit niet meer het geval is? Mijn naam is Jacco van Beek en ik help al jaren organisaties om werknemers zowel fysiek als mentaal in (top)conditie te houden. Benieuwd naar mijn aanpak? Onderneem actie en neem contact op!

Hoe voorkom je een burn-out als werkgever?

Als werkgever is het cruciaal voor je bedrijf om de vitaliteit van je werknemers te bevorderen. Zodra je medewerkers fysiek en mentaal in topconditie zijn bereiken ze hogere persoonlijke resultaat en zullen ze minder snel last krijgen van burn-out klachten. En geloof me: burn-out klachten wil je voorkomen. Want naast verlies aan productiviteit loop je flink wat marge mis en zul je rekening moeten houden met verzuimkosten.

Misschien denk je: “De werknemers van mijn bedrijf hebben dit niet nodig. Ze doen altijd goed hun werk!” Voor elke organisatie is het belangrijk om aandacht te besteden aan preventie. Voorkomen is beter dan genezen.

Wat zijn de signalen van een burn-out?

Bij steeds meer werknemers zien we dat zowel de fysieke als mentale gezondheid niet op orde is. Die vitaliteit van je werknemers is erg belangrijk! Helaas lopen de cijfers steeds hoger op en kampen steeds meer werknemers met burn-out klachten. Hoe kun je dit als werkgever herkennen?

De volgende signalen kunnen duiden op een burn-out:

  • Je werknemer is vaak ontevreden en sneller geïrriteerd dan normaal;
  • Je werknemer voelt zich snel moe en komt mat over;
  • Je werknemer meldt zich vaak ziek en heeft snel lichamelijke klachten;
  • Je werknemer kan zich moeilijk herstellen van het werk. Het weekend is niet voldoende om bij te komen;
  • De balans tussen taken die de werknemer energie kosten en energie geven, is uit balans.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als ervaringsdeskundige en Kenneth Smith trainer geef ik vaardigheidstrainingen in combinatie met training van de fysieke en mentale conditie. Niet alleen kan ik worden ingezet om het werkgeluk te behouden, maar ook voor herstel van stress en burn-out gerelateerde klachten. Wil je als werkgever een hogere omzet, hogere marge, minder verzuim en minder verloop? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik help je graag vooruit!

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek