Communicatie coah Jacco van Beek

Ben je op zoek naar een communicatie coach? Jacco van Beek Coaching & Training is er om jou en je team te laten groeien en inspireren in communicatie. Communicatie is elkaar willen begrijpen, daar ook moeite voor willen doen en er open voor staan. Merk je dat de communicatie niet altijd even soepel loopt? Kies voor beter communicatie: investeer in jezelf en je team met de hulp van een communicatie coach.

Communicatieproblemen? Een communicatie coach helpt je verder

Communicatieproblemen liggen nooit bij een persoon. Communicatie vindt altijd plaats tussen twee of meerdere personen. Je bent in de communicatie dus altijd afhankelijk van de ander en ook de situatie waarin je verkeert. Dit bepaalt of de communicatie naar wens verloopt. Voorkomende communicatieproblemen zijn:

 • Je vindt het moeilijk om aan te geven wat je wilt;
 • Je hebt een neiging tot ruzie maken of ruzie te vermijden;
 • Je vindt het moeilijk om te luisteren als iemand anders praat;
 • Moeilijk grenzen kunnen stellen;
 • Collega of leidinggevende is dominant;
 • Constructiever leren te communiceren.

Communicatievaardigheden versterken

Door je communicatieve vaardigheden te verbeteren, ervaar je diverse voordelen. Je leert beter en duidelijker je mening te onderbouwen en sneller grenzen aan te geven, waarmee je frustraties, problemen en conflicten kan voorkomen. Maar je leert ook nieuwe vriendschappen op bouwen en durven spreken tegen vreemden. Ontwikkel jouw sociale vaardigheden en ervaar een-op-een gesprekken met meer zelfvertrouwen.

Je kunt je communicatievaardigheden zelf trainen, maar dit gaat veel efficiënter met een coach. Je vaardigheden ontwikkelen en verbeteren is niet alleen voordelig voor op het werk, maar ook voor het creëren van nieuwe sociale banden. Een aantal voordelen aan het verbeteren van je communicatie zijn:

 • Het verbeteren van de werkrelatie met je collega's, klanten of medewerkers;
 • Meer ontspannen en effectiever omgaan met pittige discussies, confrontaties of conflicten;
 • Constructief feedback geven en ontvangen;
 • Je overtuigingskracht vergroten;
 • Prettig en duidelijk je mening, wensen en ideeën onder woorden brengen;
 • Je zichtbaarheid en uitstraling versterken;
 • Regie op je emoties houden, zodat je prettige en effectieve gesprekken kunt voeren, zonder de uitspraken van je gesprekspartner persoonlijk op te pakken;

Schakel een communicatie coach in

Heb je een functie waarbij je met veel mensen in gesprek bent? Dan merk je ongetwijfeld dat iedereen anders in elkaar zit. Je gesprekspartners denken anders, werken en communiceren anders. Jouw manier van werken en jouw belangen zijn niet altijd dezelfde als die van anderen.

Tijdens de communicatie coaching sessie werken we aan jouw persoonlijke leerdoel en gaan we gericht te werk. De gesprekken vinden plaats in een veilige omgeving, waarin je alle ruimte krijgt om te oefenen met situaties die je lastig vindt. Het is een continu proces waarbij je tussen de gesprekken tijd hebt om inzichten te laten bezinken en in de praktijk te experimenteren met je nieuwe vaardigheden.

Meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek