DISC
Analyse

De DISC analyse ervaar ik als een waardevol gedragsprofilering systeem. Je leert jezelf en anderen nog beter kennen. Hoe zit het gedrag in elkaar en waarom gedraagt iemand zich op een bepaalde manier. Ook hoe je het gedrag van anderen kunt herkennen en hierop in kunt spelen, zodat je het maximale uit de communicatie met gesprekspartners haalt.

Gedragsprofilering tool

DISC is gebaseerd op het onderzoek van Dr. William Moulton Marston en is de meest gebruikte gedragsprofilering tool in zijn soort. De methodiek is ondersteund door tientallen jaren van onderzoek en validatie. Of je nu werkt in een kleine of juist in een grote organisatie, het DISC rapport, geanalyseerd door mijzelf, biedt de grootste nauwkeurigheid voor een breed scala aan zakelijke en privé toepassingen.

Er is sprake van een gepersonaliseerde en uitgebreide rapportage van gedragsstijlen en persoonlijke drijfveren en het helpt enorm om gedrag te verbeteren. Er komen antwoorden op vragen hoe je je sterke kanten verder kunt ontwikkelen en beter kunt benutten. Beter omgaan met beperkingen en waar zitten de valkuilen? Het rapport geeft geen oordelen, maar geeft juist inzicht in de factoren die het gedrag en drijfveren beïnvloeden.

Het waarneembare gedrag wordt getoetst op basis van vier stijlen; extravert- introvert en taakgericht- mensgericht. Omdat deze DISC stijlen zichtbaar zijn wordt het veel gemakkelijker om mensen te "lezen".

Het ontwikkelen van aanpassingsvermogen levert op, dat je jezelf veel gemakkelijker kunt aanpassen (lees ook aansluiting vinden) bij mensen om je heen; zakelijk en privé.

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek