Gevolgen burn-out

De gevolgen van een burn-out zijn van grote impact op je eigen leven, maar ook op de levens van de mensen om je heen. Deze zowel mentale als lichamelijke gevolgen, kunnen van tijdelijke aard zijn, maar helaas zien we dat in vele gevallen de consequenties voor lange periode gelden. Om deze langdurige klachten te voorkomen, is goede begeleiding van groot belang. Coach Jacco van Beek brengt jou graag zowel fysiek als mentaal weer in (top)conditie!

Blijvende lichamelijke en mentale gevolgen

Wanneer je burn-out klachten niet serieus neemt, kan het zijn dat je voor langere tijd klachten blijft houden. Denk hierbij aan vermoeidheid, concentratieproblemen, onrustige nachten, snel prikkelbaar en weinig zin hebben om dingen te ondernemen. Bij vele zijn dit klachten die nog jarenlang na de burn-out regelmatig terugkeren.

Een goed herstel is daarom cruciaal als je een tweede burn-out wilt voorkomen. De herstelperiode moet uitermate serieus worden genomen om je weer 100% fit en gezond te voelen.

Werk en financiële problemen

Wanneer je door een burn-out niet meer in staat bent om te werken, mis je inkomsten. In het ergste geval kan een werkgever ook het arbeidscontract stopzetten. Werkgevers moeten door en willen geen omzet mislopen en kiezen dan vaak voor het bedrijf. 

Voor vele is het een angstig gevoel om weer terug te keren op de werkvloer. De plek waar de klachten wellicht zijn begonnen. Het re-integreren is vaak een grootte uitdaging. Op het kantoor wordt het tempo vaak direct opgevoerd en als snel wordt er weinig rekening meer gehouden met jouw situatie. Jacco helpt je bij het terugkeren op de werkvloer. Samen stellen we een plan op. Dit maakt de stap naar het werkveld een stuk gemakkelijker.

Impact bij omstanders

Een burn-out heeft niet alleen effect op je eigen leven, maar ook enorm op die van jouw dierbare. Een partner, kind, ouder, vriend en vriendin wordt hier, zeer logisch en onbewust, ook in meegenomen. De mentale en fysieke gevolgen zorgen ervoor dat je niet helemaal jezelf bent. Dit kan lastig zijn voor de personen die om jou geven. Jouw spanningen zorgen ook voor veel stress bij anderen. De gevolgen van een burn-out zijn er niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor de mensen die dichtbij je staan. 

Werkwijze: Jacco van Beek

Trainer en coach Jacco van Beek heeft een specifieke aanpak en werkwijze ontwikkeld waardoor je binnen de kortste keren weer 100% aan de slag kunt. In de buitenlucht ga werken aan jezelf om jouw fysieke en mentale gesteldheid weer in topconditie te brengen. Hierbij staat centraal: dé combinatie tussen actieve beweging en vaardigheidstrainingen. Het werkt goed om het hoofd leegmaken in de buitenlucht en daarnaast samen aan de slag om bepaalde gewoontes uit je systeem te krijgen. Dit zorgt al snel voor een “energieboost” en een betere mindset. Laten we snel aan de slag gaan! 

Contact opnemen!

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek