Ik wil een
hogere omzet!

Een hogere omzet wordt bereikt door doelgerichte training van de commerciële vaardigheden en gesprekstechnieken. Praktijkgerichte oefeningen staan centraal waarbij deelnemers feedback ontvangen van de maximaal 8 deelnemers in de groep en van mij. De theorie wordt beperkt tot het minimale tijdens de training die varieert van enkele dagdelen tot meerdere dagdelen over een langere periode heen. Sinds 2007 ben ik werkzaam als Business Improver bij Kenneth Smit. Aan mijn specifiek ontwikkelde maatwerk trainingen nemen vaak verkopers, accountmanagers en medewerkers met andere commerciële functies deel. Hierbij wordt de rol van de (sales)manager niet ontzien. 

vitaliteit-jacco-van-beek

Vitaliteit eerst en dan op naar vaardigheden!

Ben je fysiek en mentaal in conditie en blaak je van energie, dan is het moment daar om met de ontwikkeling van (sales)vaardigheden aan de slag te gaan. Volg een open training Expert in Sales of neem samen met je (sales)collega's deel aan een specifiek incompany traject waarbij ik online en offline trainingen combineer.

Werp hiervoor eens een blik op www.kennethsmit.com

Of neem contact op!

Maatwerktraining Sales

Een maatwerktraining die verder gaat daar waar anderen stoppen. Individuele training binnen een beperkte groepsgrootte. Praktijkgericht want er zit een verschil in verkoop en relatiebeheer (of toch niet?). Weinig theorie en vooral succes door doen.

Hoe komen wij aan tafel? De gespreksopening. Behoeften analyseren en behoeften creëren. Overtuigen en op welke wijze helpen wij de ander met het nemen van beslissingen. Mocht er verzet komen hoe gaan wij daar mee om. Hoe zit je eigen gedrag in elkaar en hoe analyseren wij het gedrag van onze gesprekspartners. Wat zit er achter uitstelgedrag en hoe haal ik hier mijn voordeel uit? Hoe ziet de DMU eruit en het verdere besluitvormingsproces? Wat omvat non verbale communicatie etc. Kortom een ruim opgezet modulair programma over een langere periode heen.

Wil je een introductie inclusief een fysieke inspanning?

De rol van de manager.

Managers, leidinggevenden zijn als geen ander in staat om medewerkers bij voorkeur in een proactieve houding te begeleiding. De vraag is of zij over de juiste vaardigheden beschikken om dat op een motiverende wijze te doen. Het is dan ook zeker de moeite waard om dat te analyseren en daarvoor zijn wat specifieke "tools" ontwikkeld. Ik laat ze je graag eens ervaren.

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek