Mental coaching

We zijn continue bezig met onze fysieke gezondheid. We sporten, eten gezond en gevarieerd en slapen voldoende. Ondanks dat we iedere dag bezig zijn met onze fysieke gezondheid, wordt onze mentale gezondheid vaak vergeten. Fysieke en mentale gezondheid gaan vaak gepaard met elkaar. Als je mentaal sterk bent, zul je merken dat je fysiek ook sterker wordt. Maar hoe train je de mentale gezondheid en waarbij kan een mental coach helpen, wanneer je aan jezelf of een medewerker merkt dat er nog wat moeite wordt ervaren bij het trainen van de mentale gezondheid?

Wat doet een mental coach?

Een mental coach helpt iemand bij het omzetten van de negatieve gedachten in positieve gedachten. Dit wordt vaak uitgevoerd door middel van meerdere 1-op-1 sessies. Hier wordt gekeken naar de oorzaak van de negatieve gedachten en hoe die te doorbreken. Samen met een mental coach wordt er gewerkt om de controle terug te krijgen over de gedachten en het herstel van de mentale gezondheid. Een mental coach kan helpen bij stress, piekeren, een laag zelfvertrouwen, gevoelens, emoties of kan de rust terug brengen in je hoofd. Kortom, een mental coach kan helpen bij de groei van de persoonlijke ontwikkeling.

Waarom mental coaching?

Veel mensen vinden het vaak lastig om hun negatieve gedachten te negeren, omdat die gedachten vaak sterk aanwezig zijn. Doordat de negatieve gedachtes blijven rondspoken in hun hoofd, creëren ze over zichzelf steeds vaker een negatief zelfbeeld. Als een negatief zelfbeeld voor een langere periode aanhoudt, kunnen daar nare gevolgen bij komen kijken, zoals angsten (zowel sociaal- als werk gerelateerd). Doordat die angsten steeds verder uitgroeien, gaat diegene zich isoleren. Bang om de deur uit te gaan of bang om fouten te maken op het werk. De negatieve gedachtes nemen dan vaak de overhand en dan start het proces van afzonderen. Door al het contact te verbreken, kunnen de negatieve gedachtes juist sterker worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot een depressie.

Werken aan je negatieve gedachtes

Mental coaching helpt om los te komen van de negatieve gedachtes. Want iedereen doet ertoe en niemand moet zichzelf minderwaardig voelen. We maken allemaal fouten en hebben allemaal wel eens faalangst ervaren. Alleen waar de een gemakkelijk dingen van zich af weet te schuiven, heeft de ander dat minder. En juist voor die groep, is mental coaching de juiste oplossing. Door het gesprek aan te gaan over je negatieve gedachtes met een neutraal persoon, durf je jezelf meer open te stellen en wordt er echt naar je geluisterd, zonder oordeel van anderen.

Na een aantal sessies zul je al merken dat jijzelf of je medewerker steeds lekkerder in zijn/haar vel komt te zitten. Veel negatieve gedachten zijn doorbroken en omgezet in positieve gedachten. De drempel om naar buiten te gaan en risico’s te durven nemen is veel kleiner geworden. De gedachten “Ik kan het toch niet”, zijn veranderd naar “Waarom zou ik het niet kunnen?”. Ook worden in deze sessies de juiste handvatten meegegeven om de negatieve gedachtes aan te pakken als ze terug beginnen te komen.

Help jezelf of een medewerker om actie te ondernemen

Herken je jezelf of iemand anders in deze situatie? Jacco van Beek is een getrainde mental coach die hier graag bij wilt helpen. Met zijn jarenlange expertise, lukt het hem om iedereen weer een positief zelfbeeld te kunnen geven. Jacco van Beek helpt bij beginnende en/of lopende klachten. Hij biedt een luisterend oor en samen wordt er gewerkt aan een gezonde toekomst. Door middel van verschillende 1-op-1 sessies, onderzoeken we samen de achtergrond van deze negatieve gedachtes en samen zorgen ze ervoor dat deze gedachtes worden doorbroken. Positieve gedachtes komen terug en er kan worden gewerkt aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Wees er op tijd bij, want voorkomen is beter dan genezen. Wil je dat Jacco van Beek helpt bij het herstel? Neem dan contact op, zodat we snel aan de slag kunnen!

Neem contact op

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek