Ik wil minder
verzuim!

Voorkomen van verzuim is beter dan het genezen. Hoe het échte gesprek te voeren met de medewerker om er vervolgens achter te komen wat er écht speelt. Aanspreken op gedrag, coachinggesprekken voeren, motivatieprocessen, communiceren en om leren gaan met verzet. Het zijn voorbeelden van onderwerpen uit de verschillende management- en communicatietrainingen die worden uitgevoerd binnen een groep niet groter dan 6 deelnemers. De cijfers liegen er niet om! Steeds meer medewerkers vallen uit door fysieke en/of mentale klachten. Dat was voor het Corona tijdperk al het geval. De stress neemt alleen maar toe en Corona werkt daar niet aan mee. Wij worden flink beperkt in onze mogelijkheden, in feite sinds medio maart 2020. Maar goed, de oorzaken liggen niet alleen bij Corona.

Hoe verzuim terugdringen?

Het gaat verder dan goed ondernemen, managen en leidinggeven. Leg maar eens "de vinger op de zere plek" door het gesprek goed te voeren. Wat zit er nu achter de toename van het verzuim? Ik ben ervan overtuigd, dat er gesprekken gevoerd worden en dat iedereen daar zijn/haar best voor doet. Toch gaat het verder dan "onderbuikgevoel". 

Wil je weten hoe je dit tij kunt keren, neem dan de proef eens op de som.Nodig mij eens uit om te ondervinden hoe je het verzuim kunt terugdringen. Eén ding is zeker! Als de mindset sterk in de positieve richting zit en daar blijft, dan heeft dat een enorme positieve invloed op je draagkracht. Zowel in je werk- als in je privéomgeving. Je komt hier maar op één manier achter! Ervaar het eens.

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek