Stappenplan herstel burn-out

Heb je last van burn-out gerelateerde klachten? Ervaringsdeskundige en Kenneth Smit trainer Jacco van Beek helpt je graag uit deze nare vicieuze cirkel te komen. Door middel van een gericht stappenplan wordt er weer balans gecreëerd in je leven. Samen brengen we zowel je mentale als fysieke gesteldheid weer in (top)conditie. Benieuwd welke tips ik je kan geven? Lees gerust verder of neem contact op voor meer informatie!

Herstellen van een burn-out in 3 stappen

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het is om te herstellen van een burn-out. Vanuit mijn ervaring heb ik mijn proces uitgewerkt in een stappenplan. Gedurende het proces doorloopt bijna ieder persoon wel dezelfde drie fases. Samen doorlopen we deze fases aan de hand van een stappenplan.

Hoe we samen aan de slag gaan:

Stap 1
Begrijpen en accepteren. In de eerste fase gaan we samen in gesprek en komen we erachter waar de stress en onrust vandaan komt. Als Kenneth Smith trainer vertel ik alle ins en outs van een burn-out. Zo krijg je meer begrip voor je eigen situatie en kun je deze ook sneller gaan accepteren. Samen zorgen we voor een goede afwisseling van activiteiten en ontspanning. Nu denk je vast: ontspannen? Dat is precies wat me niet lukt? Door de burn-out te gaan accepteren kan ook jij je binnen de kortste keren weer ontspannen! Hoe je dit kan gaan accepteren? Daar vertel ik je dan graag meer over!

Stap 2
Tijdens de tweede fase gaan we werken aan de oorzaken van de burn-out. Samen werken we oplossingen uit en gaan we er grondig mee aan de slag. In deze fase gaat het erom dat je meer vertrouwen krijgt. Hierbij is steun van personen die je vertrouwt belangrijk. We brengen samen in kaart hoe je deze fase het beste kan aanpakken.

Stap 3
In de laatste fase ga je de bedachte oplossingen ook daadwerkelijk uitvoeren. Steeds meer taken pak je weer op, zodat je weer het gevoel krijgt dat je iets toevoegt aan de maatschappij. Na enkele weken zul je merken dat het werkt en krijg je langzaam het volledige vertrouwen weer terug.

Behandeling door coach Jacco van Beek

Voorheen dacht men dat voornamelijk alleen rust voldoende was om te herstellen van een Burn-out. Tegenwoordig weten we wel beter. Bewegen is het belangrijkste onderdeel van je herstel. Samen gaan we de buitenlucht in om te ontdekken van welke activiteit je ontspannen raakt. Spreekt deze aanpak je aan? Schroom niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek