Stress en burn-out coach

Vaak denken mensen dat stress slecht is, maar per definitie is dat zeker niet het geval. Soms kan stress nuttig zijn, of zelfs noodzakelijk. Het is pas belangrijk om actie te ondernemen zodra de stress chronisch wordt, en er negatieve gevolgen plaatsvinden. Overspanning of een burn-out kan ontstaan indien er geen actie wordt genomen. Misschien is het moeilijk om zelf de eerste stap te nemen. Daarom staat Jacco van Beek voor je klaar!

Goede stress en slechte stress

Het lichaam reageert op veranderingen door middel van fysieke, mentale en geestelijke reacties. Stress kan ontstaan door je omgeving, door je lichaam zelf of door je gedachten. Het wordt vaak als een negatieve gebeurtenis ervaren, hoewel dit niet altijd het geval is. Stress kan ook ontstaan door een positieve gebeurtenis. Maar wat is dan het verschil?

Goede stress
Dit soort stress kan zorgen voor een boost van energie. Zo kan het makkelijk zijn om dagelijkse taken te voltooien en je doelen te behalen. Naast deze voordelen kan het ook gezien worden als een overlevingsmechanisme. Stress dient als cruciaal waarschuwingssysteem van het lichaam, ook wel een vluchtreactie genoemd.

Slechte stress
Het kan zorgen voor een slechte gezondheid. Fysieke, mentale of emotionele schade die zich voor een lange periode aanhoudt met als resultaat verzwakking in het immuunsysteem. Het kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, depressie of zelfs hartziekten.

Symptomen van stress of een burn-out

Steeds vaker hebben mensen last van stress of een burn-out. Daarom is het belangrijk dat de symptomen op tijd herkent worden, en dat het meteen behandelt kan worden. Schuif het niet af een slechte dag of een slechte nachtrust. Je lichaam geeft waarschuwingssignalen aan. Een paar symptomen waar je op kunt letten:

 • Moeite met concentreren, of het afmaken van taken
 • Snel geïrriteerd of boos
 • Hoofdpijn
 • Sufheid
 • Gespannen spieren
 • Vermoeidheid
 • Slechte nachtrust
 • Veranderingen in eetlust
 • Veranderingen in gewicht
 • Lichamelijke en/of geestelijke vermoeidheid
 • Een gejaagd gevoel

Begeleiding bij een burn-out

Elke training & coaching van Jacco van Beek is maatwerk, voor ieder probleem is een andere aanpak nodig. Individuele- en groepssessies worden zo veel mogelijk in de buitenlucht gehouden. In deze worden vaardigheden en gesprekstechnieken getraind. Bij deelname aan een van de Jacco van Beek trainingen nemen de competenties van vitaliteit en ontwikkelingen vorm. Voor ondernemers, directieleden, managementteams en medewerkers.

Vitaliteit

Bij Jacco van Beek begin je met het in topconditie brengen van de fysieke en mentale conditie. Met vervolgde begeleiding om die topconditie vast te houden! We gaan aan de slag in de buitenlucht in boswachterij Dorst, Loonse en Drunense duinen of op locatie. Het hoofd leeg maken met als resultaat een betere mindset!

Voorkom stress of een burn-out

Het voorkomen is altijd beter dan genezen! Per persoon is er een verschillende aanpak nodig, maar met de begeleiding van Jacco van Beek kom je er altijd snel weer bovenop. De twee punten die centraal staan zijn: wat voor probleem zit je dwars en hoe ga je met spanning om.

In het eerste gesprek wordt je behandeling op maat gemaakt, om je herstel op nummer één te zetten. Er wordt naar de oorzaak van het probleem gekeken of er dingen in het dagelijkse leven zijn die veranderd kunnen worden. Om te herstellen is rust belangrijk, en herhaling moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

Jacco van Beek wordt je stress & burn-out coach

Jacco van Beek heeft al vele jaren ervaring op gebied van stress en burn-outs. Tijdens het programma bereiken we stapsgewijs met elkaar het gewenste doel. Meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Neem contact op!

Hulp nodig bij stress of een burn-out? Onderneem actie!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen.

Ik help je graag verder!

Jacco van Beek